Weet ik Veel - Decor & Lichtontwerp

Marcel Harteveld

Voor de voorstelling ‘Weet ik Veel’ van Marcel Harteveld verantwoordelijk voor het decor-& lichtontwerp.

Hij was de helft van De Gebroeders Fretz. Is vaste cabaretier bij Spijkers met Koppen en was kandidaat bij De Beste Singer-songwriter van Nederland. Wist jij dat?!

Één spaghettisliert heet een “spaghetto”.
Mensen met lachanofobie zijn bang voor groenten.
Canadezen eten meer Macaroni met ham en kaas dan elke ander volk ter wereld. Een derde van de millenials twijfelt of de aarde rond is.

Dit soort dingen, daar zit mijn hoofd dus vol mee.
Dankzij het internet.

En wat ik daar aan heb in het dagelijks leven?

Weet ik veel…

IN DE PERS

“Harteveld speelt de rol van de naïeve wijsneus met volle overtuiging. In zijn troubadoursliedjes verbindt hij zijn nepnieuws in de privésfeer met die op wereldschaal, door in te gaan op populisme.
(…)
Het decor – een vijftal kale peertjes op standaards, een dj-set en een heleboel jaren negentig-stijl kabels uit stoffige computerkasten – brengt je naar de zolderkamer van de negenjarige Harteveld, informaticus in spe. In het ontwerp van Wannes van der Veer liggen rode knoppen verspreid over het podium. Met een druk op een van die knoppen kan Harteveld een technische overgang inzetten, een van de wonderen van programmeren. Dat is best een leuke gimmick, die hem in staat stelt zijn vooraf opgenomen liedbegeleiding precies tegelijk te starten met zijn akoestische gitaarspel.Theaterkrant

Over eerder werk:

“Het haalt door de composities van Harteveld een bovengemiddeld muzikaal niveau” ★★★★ Volkskrant

”Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers” ★★★★ Trouw

Credits

spel en (lied)teksten Marcel Harteveld
regie Wimie Wilhelm
licht- en decorontwerp Wannes van der Veer