Superslow - Decorontwerp

Bontehond

Voor de voorstelling ‘Superslow’ van Bontehond verantwoordelijk voor de vormgeving.

Waarom ben je ergens bang voor, terwijl je het helemaal niet kent? Hoe weet je dan dat je er bang voor moet zijn? Heeft iemand je dat verteld? Misschien je ouders, je vriendjes, je zus? En waarom is die angst weg, zodra je het herkent? Was het dan eigenlijk wel angst? Als je nooit met iets onbekends in aanraking komt, hoe leer je dan nieuwe dingen kennen?

Met SUPERSLOW worden kinderen en hun ouders klaargestoomd voor een veel te stoere hiphop. Deze hiphop wordt in herkenbare stukjes ontleed in geluid, licht, beweging en kleur. Een ode aan de prikkels en het onbekende.

Deze voorstelling is een fysieke voorstelling met theatrale hiphop. Geen dans, geen theater, geen muziek. SUPERSLOW zit overal tussenin. Een voorstelling waaruit blijkt dat peuters veel stoerder zijn dan hun ouders ooit hadden verwacht.

Rood-geel-blauw, klein-groter-grootst. Is deze kubus beperkend of biedt hij juist vrijheid? Kleine kinderen zijn nog niet gebonden aan cultureel bepaalde betekenissen van kleuren en vormen. Ze leven associatief, durven te experimenteren en denken nog niet in hokjes. Zo beziet theatermaker Judith Faas althans de peuter- en kleuterleeftijd; als een vrije ruimte die vooral door volwassenen wordt ingeperkt. Deze visie vormde het uitgangspunt voor Superslow, haar eerste peutervoorstelling bij theatergezelschap BonteHond.

Concept & regie: Judith Faas
Dans en spel: Serano Pinas, Liza Panjoel, Jeffrey Loewenicht e.a.
Dramaturgie: Victor Mentink
Vormgever: Wannes van der Veer
Componist: Mauro Casarini
Decorbouw: Grand Theatre Groningen
Beeld:  Zwart Werk / Zindzi Witte