Q5~The Quintessentials - decorontwerp

Korzo - Sarada Sarita

Voor de voorstelling ‘Q5~The Quintessentials‘ van Korzo / Sarada Sarita verantwoordelijk voor het decorontwerp.

Als een van de eersten bracht Sarada Sarita de cluben straatstijlen voguing en waacking naar Nederland. In 2019 maakte het CaDance publiek al kennis met new way vogue in Q4: Quantified, waarvoor Sarita tevens de BNG Bank Dansprijs won.

Voor haar nieuwe voorstelling laat ze zich inspireren door de energie en expressiviteit van waacking. Een dansvorm die in de jaren ’70 ontstond in de latin- en Afro-Amerikaanse LGBTQI+ clubs van Los Angeles. Dit om uitdrukking te geven aan de onderdrukking die werd ervaren. Met haar crew van dansers en vocalisten gaat de choreografe op zoek naar de essentie van onze menselijke natuur, om deze te kunnen vieren en beschermen.

Over Sarada Sarita

Sarada Sarita (1987), telg uit een dansersfamilie, bracht als één van de eersten voguing naar Nederland. Deze dansstijl ontstond in de zwarte en Latinx lhbti-gemeenschap in Harlem, New York, en imiteerde poses van modellen die de covers van de Vogue sierden. Omdat voguing de vrijheid van expressie viert, vonden gemarginaliseerde mensen in New York hierin een veilige uitwijkplaats voor zelfexpressie. New Way Vogue is een categorie binnen Vogue Performance, met Sarita als Nederlands boegbeeld.

Illustrator: Jawgem