Nieuwe Familie - Lichtontwerp

Sanne Vogel / Bos Theaterproducties

Voor de voorstelling ‘Nieuwe Familie’ van Sanne Vogel / Bos Theaterproducties het verantwoordelijk voor het lichtontwerp

Soms zijn er producties die gewoon gemaakt moeten worden, dit is er zo een. Anderhalf jaar geleden ontmoette Sanne Vogel Muayad en ietsje later Amir. Beiden op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Omdat ze maandenlang in een tentenkamp moesten wachten, logeerden ze soms weken bij Sanne. In de voorstelling Nieuwe Familie kijken ze terug op die tijd. Hoe het voor Muayad en Amir was om plotseling in een nieuw land te zijn. En hoe het voor Sanne was om twee Syrische jongens als logees op een luchtbed in haar woonkamer te hebben. In die periode hebben ze ontzettend veel geleerd; over elkaars cultuur, gewoontes en over eten. Ze hadden flinke discussies en zongen samen liedjes, in het Nederlands of in het Arabisch. Ze werden goede vrienden en uiteindelijk zelfs familie. Inmiddels hebben beide jongens status en een huis. Ze vertellen hun indrukwekkende verhaal en er gaat gekookt worden.

Nieuwe familie is een documentairevoorstelling over verschillen en overeenkomsten, vriendschap, liefde, onbegrip, volwassen worden, het kiezen van familie en het missen van iedereen die je kwijtraakt. Een voorstelling over het delen van verdriet, maar ook het delen van vreugde en geluk.

Regie en tekst: Sanne Vogel
Met: Muayad Hilamia, Amir Namou en Sanne Vogel
Decor: Florian Legters
Lichtontwerp: Wannes van der Veer