Missie Márquez op weg naar het einde - Technische Productie

.

Voor de Long shot film van Kompagnie Kistemaker de Technische Productie, in opdracht van Ruimtetijd, gedaan voor Missie Márquez op weg naar het einde.

In deze long shot film begint Karlijn Kistemaker vol goede moed aan de voltooiing van haar reis door Honderd jaar eenzaamheid, het boek dat zo nauw met haar eigen leven verbonden is. Het blijkt een dodemansrit, eentje die in één keer goed moet gaan. Onderweg slaat de twijfel toe en niet veel later ook het noodlot, dat tevens de familie in het boek treft. Om de missie af te ronden moet het boek worden doorgrond, maar tegen welke prijs? Er is echter geen weg terug. Ook niet als je bang bent voor wat er na dat einde komt.

Over Kompagnie Kistemakers

Kistemakers oudoom Kees was de eerste Nederlandse vertaler van Honderd jaar eenzaamheid en liet haar de royalties na. Ze maakte van de roman een twaalfdelige theatrale vertaling. De eerste negen delen van Missie Márquez, opgedeeld in drie voorstellingen, werden gespeeld in theaters of op locatie. Het project eindigt met deze film.

In dit magische slotstuk belandt Kistemakers op een confronterende prijsuitreiking. Uit het veld geslagen en opgescheept met een mopperende cheque verliest ze het boek en verdwaalt ze in haar eigen verhaal. Dan ontvangt ze middenin een storm een ansichtkaart, die haar de weg wijst naar de caravan waarin Kees Honderd jaar eenzaamheid vertaalde. Lukt het Karlijn om haar missie te voltooien en zo samen met haar Kompanen het einde te bereiken?

Kijk de longtake hier:

Credits:
Tekst, spel & regie: Karlijn Kistemaker
Spel & muziek: Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener, Imke Smit, en Jasper van der Pijl
Scenografie: Calle de Hoog
Dramaturgie: Céline Buren
Regie-assistent: Silvy Levens
Regie Long shot film: Ivo van Aart
Camera: Floris Verweij 
Geluid: Sam Huisman
Grafische vormgeving: Frank & Michiel
Publiciteit: Michelle Roos
Technische Productie: Wannes van der Veer
Productie: Amber Bongaerts
Zakelijke leiding: Karlijn Hemmer