Instant Love - Lichtontwerp

Via Berlin

Voor Muziektheatergezelschap Via Berlin en Cello Octet Amsterdam hun voorstelling  ‘Instant Love’ het lichtontwerp voor op Theater Festival Over het IJ gemaakt.

Instant love is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Hij spiegelt haar een gouden toekomst voor, maar uiteindelijk loopt ze in de val van deze meedogenloze bedrieger. Zonder paspoort of papieren, is ze rechteloos en onbeschermd, en rest haar enkel nog wraak. Instant Love laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie over hun eigen leven kwijtraken.

Harald Austbø schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe composities voor het octet; Lyrische melodieën die kapseizen en overspoeld worden door dissonanten, aanstekelijke schlagers die schurend traag ondermijnd worden. Hemelse muziek met vette rafelranden. Instant Love – een gloednieuwe en actuele tekst van Ko van de Bosch in regie van Ria Marks.

Tekst Ko van den Bosch
Regie Ria Marks
Compositie Harald Austbø
Spel & muziek Dagmar Slagmolen, Harald Austbø, Cello Octet Amsterdam – Sanne Bijker, Sanne van der Horst, Justa de Jong, René Munster, Rares Mihailescu, Genevieve Verhage
Kostuums Miek Uittenhout
Geluidsontwerp Robert van Delft/Femke Diemer
Lichtontwerp Wannes van der Veer ( Over het IJ Festival)
Lichtontwerp Stefan Dijkman (theatertournee)
Staging & choreografie Pim Veulings
Regie-assistent Sean Hauser
Zakelijk leiding Harm Witteveen
Productie Roosje Klompenhouwer
Publiciteit Hedwig van der Zwaal
De Ontmoeting – moderator Sophie van Hoorn
Decorbouw Tom Lievense