Het Verbrande Huis - Lichtontwerp

Bodil de la Parra - Rudolphi Producties

Voor Bodil de La Parra  haar solovoorstelling  ‘Het Verbrande Huis’het lichtontwerp gemaakt. Daarnaast ook de techniek van de voorstelling tijdens Oerol, de theatertournee in seizoen ’18-’19 en in de Joodse Synagoge en Theater OnStage te Paramaribo.

Bodil komt al haar hele leven in Paramaribo, de stad waar haar vader opgroeide. Ze bezocht zijn geboortehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. Ze maakte kennis met de ongetrouwde tantes Gus en Pop, sliep onder één klamboe met haar neefjes en leerde haar norse Opa, de apotheker R.L. de la Parra, doorgronden. In het huis kookten haar tantes de heerlijkste gerechten. Samen dansten ze op muziek van Lieve Hugo, terwijl ze beneden in ‘de winkel’ klanten te woord stonden. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder het toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. Het enige dat restte was de drempel. In één klap was meer dan een eeuw geschiedenis in rook opgegaan.

In Het Verbrande Huis wekt de la Parra het huis en haar bijzondere Surinaamse familie weer tot leven. Een persoonlijk familieverhaal dat deel uitmaakt van de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.

Tekst & spel: Bodil de la Parra
Regie: Wimie Wilhelm
Decorontwer: Michiel Voet
Lichtontwerp & Techniek: Wannes van der Veer
Kostuumontwerp: Arien de Vries