Het lammetje dat een varken is - Lichtontwerp

Het Filiaal Theatermakers

Voor de voorstelling ‘Het lammetje dat een varken is’ van Het Filiaal Theatermakers verantwoordelijk voor het lichtontwerp.

Vrolijke voorstelling gebaseerd op drie prentenboeken van Pim Lammers: Het lammetje dat een varken is*, De boer en de dierenarts**en Kamiel de kameel. (4 tot 104 jaar)

* Zilveren Griffel (2018), ** geselecteerd White Raven (2019)

Pim’s verhalen verrassen jong en oud met zijn originele en grappige kijk op hoe we omgaan met elkaar. Mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn en hoe belangrijk vriendschap is.

In Het Lammetje dat een varken ontmoeten we een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De Boer en de dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel de kameel zijn de dieren in rep en roer, want er komt een nieuw dier op de boerderij wonen. Die vreemde kameel geeft een exotisch feestje voor iedereen.

Deze voorstelling is doorspekt met live liedjes, waarbij de twee muzikale spelers zichzelf met verschillende instrumenten begeleiden, zoals een ukelele of zingende zaag.

Het concept is van Sacha Muller. Samen met Maurits van den Berg speelt en maakt hij de voorstelling. Beiden speelden een rol (Blik en Stro) in de grote zaal voorstelling Back to Oz.

Concept: Sacha Muller
Gemaakt en gespeeld door: Sacha Muller en Maurits van den Berg
Decorontwerp: Hiske de Goeje
Kostuums: Eleftheria Lavdaki
Compositie: Sacha Muller, Maurits van den Berg en Gábor Tarján
Liedtekst en eindregie: Monique Corvers
Decorbouw: Jasper Brouwer
Lichtontwerp: Wannes van der Veer
Techniek: Jeroen Hoekstra
Foto’s: © Kamerich & Budwilowitz