Focus - Decorontwerp

Rayen Panday

Voor de voorstelling ‘Focus’ van Rayen Panday verantwoordelijk voor het decorontwerp.

Na een succesvolle tournee met zijn show Trigger betreedt Rayen Panday nu de theaters met zijn nieuwste voorstelling Focus.

De aandacht die we zoeken is misschien niet helemaal de juiste en de aandacht die we krijgen al helemaal niet. Als we allemaal gelijk zijn, hoe bijzonder zijn we dan nog? Waarom verliezen we ons zo in bijzaken dat we de hoofdzaak vergeten? En hebben Pamela Anderson, Jezus Christus en Rayens Turkse kapper iets met elkaar gemeen? Rayen zal een poging doen deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij zal daarin niet slagen. Maar dat hoeft ook niet. Hij zal wel redeneren op het scherpst van de snede en zichzelf en zijn publiek daarbij niet ontzien. Wat Rayen van zichzelf verlangt, vraagt hij vanavond ook van u:

Focus.

Theaterkrant: *Keuze van de criticus* Wit versus zwart, de kinderen van Ruinerwold, de dood; Panday kan over alle onderwerpen grappen maken, die ook nog eens niemand in het verkeerde keelgat schieten. Dat onderstreept hij maar even in zijn programma: ‘Je hebt de grap en je hebt het onderwerp; dat zijn twee heel verschillende dingen’. In plaats van angstig om gevoelige onderwerpen heen te blijven dansen, gaat Panday heel bewust de uitdaging aan in Focus. Een bijzonder goede keus.

Regie: Wimie Wilhelm
Foto’s: Jurriaan Hoefsmit