Disney’s Winnie de Poeh - Lichtontwerp

Morssinkhof Terra Theaterproducties

Disney’s musical Winnie de Poeh komt naar ons toe. Vanaf september speelt het hartverwarmende verhaal van de wereldberoemde beer in Nederlandse en Vlaamse theaters. 

Stap in de wereld van Winnie de Poeh en geniet van al zijn avonturen met Teigetje, Janneman Robinson, Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil. De levensgrote poppen op het podium brengen de personages helemaal tot leven en zorgen voor magie bij elke leeftijd. Natuurlijk komen de beroemde Disney-liedjes ook voorbij en belooft het een feest van herkenning te worden!

Jonathan Rockefeller

De theaterversie is een creatie van Jonathan Rockefeller in samenwerking met Disney Theatrical Productions. De musical ging in 2021 in première in New York en was direct een groot succes. Sinds kort speelt de productie in Londen. Eerder maakte Rockefeller succesvolle bewerkingen van Rupsje Nooitgenoeg en Beertje Paddington.

Morssinkhof Terra Theaterproducties

De Nederlandse versie van de musical is in handen van Morssinkhof Terra Theaterproducties, en zal volledig in het Nederlands worden gespeeld en gezongen. Eerdere succesformules van de producent waren Kikker, Raad eens hoeveel ik van je hou, Aladdin, Peter Pan, Brugklas de Musical, Kruistocht in Spijkerbroek en Amélie de Musical.

De musical Disney’s Winnie de Poeh is geschikt voor het hele gezin en speelt van september 2023 tot en met mei 2024 in theaters in Nederland en Vlaanderen.

De spelers en makers

Cast: Wesley de Ridder, Sjors Arts, Pepijn Schwartz, Robin Ketelaers, Lisa Drinkwater en Laurens Vink
Gebaseerd op Winnie de Poeh van A.A. Milne en Disney
Originele liedjes: Richard M. Sherman en Robert B. Sherman
Muziek en aanvullende liedteksten: Nate Edmondson
Ontwikkeling en regie: Jonathan Rockefeller
Ontwikkeling poppen: Matthew Lish
Kostuumontwerp: Lindsay McWilliams
Lichtontwerp: Wannes van der Veer
Associates:
regie: Wesley de Ridder
decor, poppen en kostuums: Kathelijne Monnens
Producent: Michiel Morssinkhof

© 2023 Alle rechten voorbehouden, Disney.
Meer infiormatie vind je hier www.winniedepoehmusical.nl
Voor meer informatie over de VS en VK-producties, kijk op www.winniethepoohshow.com