Dagen van Rijst - Lichtontwerp

Bodil de la Parra - Rudolphi Producties

Voor de voorstelling ‘Dagen van Rijst’ van Bodil de la Parra / Rudolphi Producties verantwoordelijk voor het lichtontwerp.

Bodil groeide op in een nieuwbouwflat in de Amsterdamse wijk Osdorp. Een prettige minimaatschappij, waarbij ze als een kameleon laveert tussen haar vrijgevochten ouders, haar Indo – Chinese grootouders, en haar vrienden op de bekrompen buurtschool. Ze past zich overal aan en probeert koste wat kost normaal te zijn. Bij het leegruimen van de flat wordt ze niet alleen geconfronteerd met oude familie foto’s en herinneringen aan wilde feestjes, maar stuit ze ook op verloren gewaande Chinese tradities. Zitten die ook in haar? En hoe zat het eigenlijk met de gokverslaving van haar oma?

In de voorstelling blikt Bodil terug op haar bijzondere jeugd. Ze trekt een lijn naar het heden en vraagt zich af wat er in de huidige tijd van haar wordt verwacht. In het ontrafelen van haar familiegeschiedenis komt ze ook nu weer voor heel wat verrassingen te staan. Vol humor en tragiek wekt zij haar familie tot leven.

concept, tekst & spel: Bodil de la Parra
eindregie: Casper Vandeputte
compositie: William Bakker
decorontwerp: Sacha Zwiers
Kostuumontwerp: Arien de Vries
Lichtontwerp: Wannes van der Veer
scenefotografie: Bart Grietens
Campagnebeeld: Diederick Bulstra