Checkpoint Charlie, een Musical - Lichtontwerp

Goedemorgen Theaterproducties

Voor de voorstelling ‘Checkpoint Charlie, een Musical’ van Goedemorgen Theaterproducties verantwoordelijk voor het lichtontwerp.

Een musical over De muur die hen verdeelt én verbindt.

Iedereen kent de verhalen over de val van de muur in ‘89. Maar hoe is het om in Berlijn mét de muur te leven? In Checkpoint Charlie volgen we verschillende inwoners van Berlijn die allemaal van de ene op de andere dag opgesloten zaten in ‘hun’ deel van de stad.

De zangeres die met haar beste vriend droomt van een vrij leven buiten Berlijn, optreden met haar eigen band, overal ter wereld. Haar droom spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad. Tegelijkertijd geniet haar zachtmoedige vader juist van het oude-vertrouwde leven in de DDR. Het net getrouwde stel dat ‘gelukkig’ in het westen woont, maar uiteen gedreven wordt door de grenzeloze ambitie van de man; de vrouw mist haar moeder aan de andere kant van de muur meer en meer. De grenswachter die dag aan dag zijn ronde doet, zonder dat hij gelooft in de idealen die hij moet verdedigen. Ze leven als bomen zonder wortels.

En daar bij het checkpoint staat de Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet de mensen die op 13 augustus 1961 wakker zijn geworden in een parallelle wereld. Hij ziet ze in het duister tasten, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur. De muur die hen verdeelt én verbindt.

Regie: Fons van Rongen
Liedteksten: Stef Bos
Componist: Helmer Kant
Staging & scene fotografie: Dinne van Rongen
Lichtontwerp: Wannes van der Veer
Decorontwerp: Eric van der Palen
Kostuumontwerp: Sanne Oostervink