Evolution of Media in Roman Empire

Bij de voorstelling Carrousel van het Noord Nederlands Toneel, eerste inspiciënt tijdens de tour. Premiere op 4 maart 2017, daarna landelijke tournee tot en met 27 mei 2017.

Doorgaan, doorgaan, doorgaan. Doorgaan tot je niet meer kunt. In Carrousel slepen de acteurs van het NNT, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönberg K[h]AOS je mee in een eindeloze dansmarathon in een bruisende danszaal. Regisseur Guy Weizman en toneelschrijver en dichter Bernard Dewulf vroegen zich af hoe het toch komt dat we zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films of theatervoorstellingen. Misschien wel, omdat je eigen geluk net iets meer onder handbereik lijkt, als je anderen ziet falen.

Carrousel is geïnspireerd op de film en de roman They shoot horses, don’t they? over de eindeloze dansmarathons in de Verenigde Staten van de jaren ’30. Het resultaat is een meeslepende en muzikale voorstelling waarin het publiek zowel toeschouwer als medeplichtige is. Want zolang hij blijft toekijken, gaat het eeuwige dansen door…